Hytte i Sarpsborg? Her kaster du avfallet ditt!

Er du en av de som skal til hytta i Sarsborg for å ta en opprydning snart? I hytter, som i hus, har det en tendens til å hope seg opp ting og tang som man tror man trenger. Da er det kjempedeilig å ta en årlig opprydning! Husk at gamle tekstiler, selv om de er ødelagte, skal i Fretex-konteinere, ikke i søpla. Det er fantastisk at gamle håndklær og hullete gensere kan få nytt liv, eller bli destruert på en miljøvennlig måte. En tanke du kan ha i bakhodet mens du rydder i hage, hytte og bod er: en manns søppel er en annens skatt. Mye av det du ikke trenger lenger kan du få solgt på Finn eller gi bort! Da kan tingene du ikke bruker, glede noen andre!

Spesialavfall? Eller kan det kanskje brukes likevel?

Men det kan være greit å vite hvor du skal gjøre av søpla som blir igjen, når du er i Sarpsborg. Malingsrester, gammel hårspray og mobiltelefoner er eksempler på spesialavfall som ikke kan kastes i restavfallet hjemme. Men husk at har du en gammel mobiltelefon, for eksempel en Samsung, kan det godt hende alt den trenger er et nytt Samsung batteri. Så kan mobiltelefonen brukes igjen, eller gis bort til noen som trenger den! Det kan være veldig kjekt å ha en ekstra mobil på lur.

Miljøanlegget i Sarpsborg

Når du har ryddet og sortert hva som kan gis bort, og hva som må kastes, drar du til Gatedalen miljøanlegg, som er avfallsmottaket i Sarpsborg. Gatedalen har over 100.000 besøk hvert år, og faktisk er det bare en liten prosent av det som blir levert som blir deponert. Cirka 98% leveres til energigjenvinning og materialgjenvinning. Sarpsborg har god grunn til å være stolt av arbeidet de gjør for miljøet gjennom avfallsmottaket sitt.

Leave a Reply