Sykkelturer i Sarpsborg

Sarpsborg er ikke mest kjent for sykling, men faktisk tenkte vi på at byen har vært vertskap for Tour of Norway. I den forbindelse er det mange som vil sykle i de samme løypene som de proffe syklistene. Dessuten er omgivelsene i Sarpsborg og omegn utmerket for sykling. Da er det spesielt de rolige landeveiene vi sikter til – disse fins mange av. Her kan man sikte seg ut en rekke flotte turer, og her skal vi se på noen av dem.

Har du ikke sykkel ennå, kan vi anbefale deg å låne-penger. Da kan du begynne å sykle uten å måtte spare opp penger først. Det er ikke noe å vente på – på grunn av pandemien minker det nemlig på gode sykler i butikkene.

Sarpsborg–Halden

Dette er en flott tur for de som vil sykle i naturskjønne omgivelser. Det ville være naturlig å tro at man sykler på E6, men her skal vi ut på landeveiene som heter 118 og 130. Fra Sarpsborg sykler man mot Skjeberg, men på Sandbakken kan man velge mellom de to veiene. Tar man 118 kommer man over den såkalte Rokkeveien. Den tar oss inn til Halden by rett nordfra. Hvis vi derimot tar den andre veien, 130, kommer vi inn rett vestfra. Sykkelturen er ca. 30 kilometer og tar i underkant av én time. Veiene omgis av bondegårder og åkre så langt øye kan se.

Sarpsborg–Fredrikstad

Denne veien er ganske trafikkert, men det er bygd fine gang- og sykkelveier her. Husk at man må sørge for gangfart når man passerer fotgjengere, uansett forhold. Man starter midt i sentrum av byen og følger E6 mot Alvim. Her tar man sideveien som følger Glomma mot sitt utløp, enten man velger Greåkerveien på nordsiden eller vei 22 ved Sundløkka. Distansen mellom de to byene er bare knapt 15 kilometer, og her kan man jo derfor legge inn noen besøk til Hvaler-øyene. Dette vakre landskapet kobles sammen av vei 108. På vei tilbake kan man stikke innom Gamlebyen eller ta et restaurantbesøk på Dampskipsbrygga.

Sarpsborg Rundt

Sarpsborg har både sykkelstier og sykkelverksted. Det er ikke noe problem å sykle rundt hele byen på under én time. Turer til Grålum og Hafslund er passe turer som alle kan klare. Her kan man besøke gamle verft som Borregaard eller Borg Bryggeri. Det fine med hele dette området er jo at det ofte er perfekte sykkelforhold fra mars til sent i oktober, og kanskje enda lenger.

Leave a Reply