Sightseeing i Sarpsborg


Sightseeing er morsomt og lærerikt, spesielt dersom man tar en guidet tur. Da får man lære mye nytt om stedet man besøker. I Sarpsborg kan man bli med på guidede turer både i sentrum og i naturen rundt byen. Her tilbys alt fra omvisninger til pilegrimsvandringer.

Omvisning i sentrum
En byvandring gir god innsikt i byens historie. Det tilbys blant annet byvandring med skuespill. Der får man nyttig informasjon, samtidig som man opplever morsomme karakterer. Dette er en lattermild vandring som passer for grupper som ønsker noe annet, enten det er en konferansegruppe eller en større vennegruppe. Man må være mellom 20 og 75 deltakere, og bestille på forhånd.

Sarpmus(01)Tilpassede omvisninger og vandringer
Turistkontoret i Sarpsborg kan skreddersy mange turer etter kundenes ønske. Man kan også bli med på ferdige turer, som Vikingfest, yoga-tur, pilegrimsvandring, omvisning på Hafslund Hovedgård, kunstbesøk på Soli Brug eller et besøk i Graverens bolig. Skal man legge ut på en lengre guidet tur, gjelder det å ha gode sko. Man kan kjøpe mange fine sko på nett, slik at man slipper gnagsår på turen. Dette gjelder ikke minst dersom man skal på tur ute i skogen, som en pilegrimsvandring. Da må fottøyet være i orden.

Turer på egen hånd
Man trenger selvsagt ikke å ha med en guide for å oppleve Sarpsborg og omgivelsene rundt byen. Man kan fint dra på tur alene, enten til fots eller på sykkel. Det finnes mange muligheter, inkludert merkede ruter.
Er man interessert i fortiden, anbefales Oldtidsruta. Den tar bilister med til gravrøyser, steinringer, helleristninger og bygdeborger fra bronsealderen og eldre jernalder. Dersom man skal kjøre hele denne ruten på én gang, bør man beregne hele dagen, i hvert fall dersom man skal stanse og spise underveis. Alternativt kan man også besøke de ulike stedene hver for seg over flere dager. Er man interessert i fortiden, kan man også besøke Borgarsyssel museum, der man både finner gjenstander og bygninger. Sarpsborgområdet har i det hele tatt svært mange spennende attraksjoner og severdigheter, og det foregår også mange ulike aktiviteter innenfor idrett, musikk og kultur.

Leave a Reply