Kollektivtrafikk i Sarpsborg (og Østfold)

Har du tenkt å besøke Sarpsborg og Østfold områdene så er kollektivtrafikken en veldig god måte å komme seg rundt på! Områdene har ett av Norges mest avanserte buss-tabeller og gode ruter som tar deg til destinasjonen når du trenger det!

Sarpsborg Bussterminal er sentrale punktet når du skal reise rundt i Sarpsborg (Og Fredrikstad), sentralen ligger i Storbyen Kjøpesenter på u-etasjen, her finner du holdeplasser til alle busslinjer i byen. Her finner du også steder du kan kjøpe og spise, noe for alle. Kollektivtrafikken har fått i gang et system som viser busstider i reel tid, det betyr at du kan sjekke eksakt når bussen kommer både på tabellene og på mobilen! Dette systemet skal gjøre reisene dine mye enklere og effektive. Det finnes elektroniske tabeller på mange av stoppene, disse viser forskjellige busstider og når bussen din vil være på plass.

Det er lurt å laste ned billett og ØstfoldReise appen for å få all informasjon på mobilen din (Støttes på både Android og iOS). På billett-appen så kan du kjøpe enkeltbillett og periodebilletter for deg og resten av familien. Trenger du rutetider og ruteinformasjon så er Østfold-Reise perfekte appen for dette, her har du alt av informasjon om ruter og tider ikke bare i Sarpsborg, men i hele Norge.

Vi håper du nyter din reise rundt i Sarpsborg og Østfold!

Det finnes flere typer billetter du kan kjøpe, den mest vanlige er enkeltbilletten som lar deg bruke alt av kollektivtrafikk i 1 time 30 minutter, det er ingen grense på antall busser du kan gå på så lenger du holder deg innafor tiden. En enkeltbillett koster 40 kr for voksne og 20 kr for barn og eldre. Tips: bruker du billett-appen så kan du spare 5-10 kr per billett. Periodebilletten er for de som har tenkt å være i området i lengre tid, denne kan kjøpes som 24 timer, 3-, 7- eller 30- dagers billett og lar deg bruke all kollektivtrafikk 24 timer i døgnet. Skal du reise med hele familien så kan du bestille billett for alle. Trenger du penger til reisen din så er https://www.centum.no siden for deg, sammenlign lån enkelt bare ved å fylle ut informasjon om deg selv.

Det finnes mange busslinjer i området, men den mest populære er buss 1 og 2 som går mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Dette er linjen som lar deg besøke begge byene og gjør hele opplevelsen mye enklere. Begge bussene følger Glomma, men på hver sin side. Har du lyst å besøke andre steder i østfold som Moss eller Halden, så er det 400-bussene som gjelder. Er du i Fredrikstad, så vil du se at det går ferger mellom Gamlebyen, Sentrum og resten av byen, disse er gratis for alle reisende. Du kan alltid bruke reiseplanleggeren for å finne perfekte ruten for deg.

Leave a Reply