Ferie i Østfold

Østfold er et relativt lite fylke sørøst i Norge. Der finner vi både den gamle byen Fredrikstad, Halden ved svenskegrensa og industrijuvelen Sarpsborg. I tillegg er det mye spennende gammel historie fra områdene rundt omkring i Østfold. Fylket har en lang og nydelig kystlinje til Oslofjorden, med flere øyer og turstier. Østfold er en ypperlig turistdestinasjon for deg som ønsker en norgesferie, samtidig som det er kort vei til søta bror rett over landegrensen. Du finner mye flott natur, spennende historie og koselige gater rundt omkring Østfolds byer og tettsteder.

Mye å gjøre

Østfold er nok mest kjent for sine helleristninger. Dette gjelder spesielt langt Oldtidsveien, hvor du vil finne flere markerte helleristninger. Det kan være lurt å sjekke ut åpningstider før man legger i vei på ferie til Østfold. Uansett om det er museer eler besøk på badeland eller lignende. Siden Østfold har en allsidig historie og geografisk ligger nært Sverige, er det veldig mange som gjerne benytter muligheten til å dra over til Svinesund eller Strømstad i Sverige på dagsturer mens de ferierer. Dette tar ikke lang tid og på veien dit kan man også besøke et av de mer interessante festningsverkene vi har i Norge – Fredriksten festning som ligger i Halden. Her er det mye norsk krigshistorie som man kan oppleve.

Trenger ikke være dyrt

Å feriere i eget land og i Østfold er ikke ensbetydende med at det er så mye dyrere. Sammenlign bankene hos Consida for å finne det du trenger av finansiering før du legger ut på ferietur. Med kombinasjonen av nærhet til grenseområdet og mange gratis attraksjoner er det ganske enkelt å oppleve en fin ferie, enten det er ved Hvaler ved den idylliske kysten, eller på innlandet og i de dype skogsområdene. Østfold har et rikt landbruk med stort innslag av gårder som driver med alt fra grønnsaksproduksjon til melkeproduksjon. Hvorfor ikke ta turen innom en av dem og kjøpe deg ferske grønnsaker? Med mange gode campingplasser er det heller ikke noe å være bekymret for når det kommer til overnattingsplasser i Østfold heller.

Leave a Reply