Badeplasser i Sarpsborg

Du tenker kanskje at man må ut av Norge for å finne vakre strender og for å ta seg et aldri så lite bad. Dette er ikke tilfelle. Faktisk finnes det mange eksempler på nydelige badeplasser rundt om i hele Norge, og Sarpsborg er så absolutt ikke noe unntak.

Hvor kan du bade i og rundt Sarpsborg?

Et av de mest populære badestedene utenfor Sarpsborg er Kjerringholmen. Vakkert plassert ute i Skjebergkilen ligger en rekke mindre øyer. Som perler på en snor ligger utallige små holmer og skjær som passer perfekt for litt soling og en frisk dukkert i havet. Her finnes det mange fine plasser for å spise en god lunsj, mens man morer seg med forskjellige selskapsspill & brettspil og litt godt å drikke.

For deg som har et ønske om å kunne kjøre bil helt til badeplassen, så finnes det også muligheter for deg. Tunevannet badeplass er et godt besøkt sted gjennom hele sommerhalvåret. En kort kjøretur på om lag 3 kilometer fra sentrum, så er du der. Her er det meget gode muligheter for parkering, samt en kiosk med godt utvalg. Skulle kun bading bli litt kjedelig for de små, så finner man også både lekeplass, stupetårn og en fin brygge i nærheten av Tunevannet. For de som liker å bevege på seg, så finner man også en rekke vakre turstier tilknyttet badeplassen.

Hvis du skulle være på campingferie rundt om i Norge, så finner man også badestrender det er enkelt å besøke, i nærheten av Sarpsborg. Ved Revebukta ligger en idyllisk plassert campingplass, med gode fasiliteter. Meget fin plass for barnefamilier, og her finner du en ekte sandstrand med tilhørende badeflåte for de yngre. For å finne denne campingplassen er det bare å følge skilting til Revebukta på fylkesvei 110.

Til slutt vil vi nevne Kålvikholmen. Her finner du et vakkert område med utallige svaberg man kan svømme ut fra. For deg som liker å utforske på egenhånd, så er dette perfekt. Kålvikholmen er også et yndet fiskeområde for deg som har lyst til å prøve lykken. Kun 300 meter bortenfor disse holmene finner man også en liten sandstrand, om du skulle savne dette etterhvert.

Leave a Reply