Spill golf og lev lengre

Mens sportsgrener som ski, fotball og håndball kjemper om å være de mest populære sportsgrenene i Norge, så har golfsporten etter hvert også funnet sin plass i landet. Det er en sport hvor alle kan være med, og hva det ikke krever i styrke og hurtighet, krever det til gjengjeld i konsentrasjon, smidighet og balanse. Og skal man tro forskere fra den andre siden av Svinesudsbrua, så er golf til og med så sundt at du kan forvente å leve fem år lengre enn gjennomsnittet hvis du spiller jevnlig.

En runde golf inebærer som regel at du er ute 4-5 timer og går 6-7 kilometer i rask tempo. Og selv om det kanskje ikke er en sport som får deg til å få en merkbar bedre kondisjon, så er det allikevel sundt.

Golfens historie

Det er ikke helt klart når eller hvor golfspillet ble oppfunnet. Men de fleste hevder at spillet stammer fra Skotland, hvor et golflignende spill ble praktisert helt tilbake til 1100-tallet.

Uansett, så ble moderne golf utviklet i Skotland. Og det var også her den første golfklubben ble stiftet. Samtidig utviklet man de første reglene i forbinnelse med golf, og man anla verdens første 18-hulls bane.

Og det tok ikke lang tid før golfspillet spredde seg til England og resten av verden.

Spill golf og lev lenger

I 2008 gjorde svenske forskere en rekke undersøkelser som tydelig pekte på at golf er så sundt for spilleren, at den forventede levetiden for en golfspiller er 5 år høyere enn hos de som ikke praktiserer sporten.

Undersøkelsen er foretatt av forskere fra Karolinska Institutet, og professor Naders Ahlbom forklarer: ”Flere undersøkelser dokumenterer at denne formen for fysisk utfoldelse forebygger hjertesykdommer og påvirker kolesterol i blodet, vekt og en lang rekke andre faktorer positivt”. Han forteller videre at man har tatt høyde for at mange golfspillere tilhører høyere sosialgrupper i undersøkelsen. Og derfor er alle testpersonene inndelt i sosialgrupper, slik at man har sammenlignet med ikke-golfspillere fra tilsvarende sosialgrupper.

 

Undersøkelsen taler altså sitt tydelige språk: golf er sundt.

Lån penger til golfutstyr hos Nanofinans

Det finnes helt klart billigere sporter, idretter og hobbyer man kan dyrke enn golf. Men det er også en myte at det er så dyrt. Ettersom interessen har vokst, har det også kommet mange nye baner i Norge. Det har selvfølgelig også medført at det ikke koster like mye for et ”green-fee” i dag, som det gjorde for bare 10-12 år siden.

Golfutstyret behøver heller ikke å koste all verden, og de aller fleste nybegynnere trives godt med et brukt sett. Men det koster jo det også. Da kan det være greit med et lite forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet, slik at man kan komme i gang med å spille golf.

Nanofinans.no er en sammenligningstjeneste, hvor søknaden din blir videresendt til 13 forskjellige låneutbydere. Deretter kan du selv finne og akseptere det lånet som passer best for deg. Det vil alltid være individuelle forskjeller på hvilket tilbud man får. Hos Nanofinans kan du få lån med nominell rente fra 6,39% opp til 21,95%, mens den effektive renten kan variere fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel tar opp et lån på 150 000 kroner med en effektiv rente på 13,2% over 10 år, vil kostnaden bli på 112 573 kroner. Totalt blir det altså 262 573 kroner.

Leave a Reply